FinansWatch

Nordea retter søgelyset mod iværksættere

Flere af de største banker vil have fat i iværksættervirksomheder – senest Nordea, som nu opretter ny afdeling, skriver Berlingske.

Colourbox
Foto: Colourbox

Danske Bank gør det, Spar Nord gør det og nu også Nordea: Bankerne satser på at hive iværksætterkunder i hus for at få en bid af kagen, når de små firmaer forhåbentlig vokser sig store. Det skriver Berlingske Business. Nordea har således nu oprettet en ny afdeling, som skal hive startup-kunder i land.

"Der sker virkelig meget på iværksætterfronten i Danmark i disse år, og det er ekstremt vigtigt, at vi som banker følger med og får rykket os. Vi ønsker at tilpasse os, så vi kan håndtere den her type kunder, som har specifikke behov. Det her er fremtidens kunder, det er her, væksten kommer fra, og vi skal sikre, at vi er inde hos dem tidligt i forløbet på en god måde," udtaler Michael Frisch, chef for mindre erhvervskunder i Nordea Danmark, til avisen.

Berlingske skriver, at Nordea for et par år siden oprettede en tilsvarende afdeling i Finland, og nu lancerer banken altså også konceptet i resten af Norden. Afdelingen udstyres med rådgivere med et stramt fokus på iværksætterne, ligesom der også ansættes såkaldte "startup-ambassadører" i iværksættermiljøerne i landets store byer.

Endelig vil Nordea forsøge at koble iværksættersatsningen sammen med nogle af bankens egne private banking-kunder, som skulle have lyst til at investere penge i opstartsvirksomheder.

Danske Bank vil nå it-iværksættere med nyt vurderingssystem

Lukkede bankkasser sender iværksættere på alternativ finansieringsjagt

Finansfirmaer ligger i front med smarte løsninger

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere