FinansWatch

Svensk chefanalytiker om Nordeas beslutning: "Jeg kan slet ikke se nogen indtægter. Jeg ser kun omkostninger"

Bankunionen og en finsk formand. De svenske aktie- og bankanalytikere peger på flere årsager til, at Nordea har valgt at placere sit hovedkontor i Finland frem for Danmark.

Nordea/PR
Foto: Nordea/PR

Mens nogle svenske aktieanalytikere roser Nordeas beslutning om at skifte hovedsæde til Helsinki i Finland, er andre mere skeptiske.

Den svenske chefanalytiker for analysebureauet Remium, Peter Malmqvist, er kritisk over for beslutningen.

"Jeg kan slet ikke se nogen indtægter. Jeg ser kun omkostninger," siger han til den svenske avis Svenska Dagbladet.

"Jeg håber virkelig, at bestyrelsen klart kan forklare, hvad man tjener på det her. Man betaler mange omkostninger for at flytte, der vil være personer i organisationen, der stopper, der vil være ekstra personaleomsætning, og der vil være mange omkostninger," fortsætter han.

Han mener ikke, at Nordeas bestyrelse endnu har begrundet sin beslutning.

Peter Malmqvist påpeger derimod på, at forklaringen kan være, at Finland er den største ejer i Nordea, samt at formanden er finsk.

Ingen overraskelse

Partner i venturekapitalfirmaet GP Bullhound Ann Grevelius mener, at beslutningen er forståelig til trods for, den kommer bag på mange svenskere.

Det mener hun, fordi Finland modsat Danmark er medlem af Bankunionen. En pointe, Sydbanks aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen også har fremhævet.

"Nordea er mere end en svensk bank, de er en nordisk bank og en stor bank i Europa," siger Ann Grevelius til Svenska Dagbladet.

Hun mener, at budskabet er meget trist for Stockholm, der er et finanscenter i Norden.

Bankanalytiker Andreas Håkansson fra Exane BNP Paribas er enig i Ann Grevelius vurdering.

Medlemskabet af Bankunionen gør det lettere at drive bankforretning, fordi reglerne er strømlinet, lyder det fra ham til den svenske avis.

Her er reaktionerne på Nordeas flyttebeslutning

Nordea vil flytte hovedsæde til Finland

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere