FinansWatch

Analytiker: Bankunionen blev tungen på vægtskålen

Finlands medlemskab af bankunionen blev det afgørende lod i fravalget af Danmark, mener Sydbanks aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen.

Sydbank-analytiker Mikkel Emil Jensen. Foto: PR

[Opdateret: 18:02 med flere kommentarer]

Finland var det oplagte valg, hvis Nordea - som banken gjorde - besluttede at rykke sit hovedsæde fra Stockholm.

Det siger aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen, som mener, at Finlands medlemskab af bankunionen blev tungen på vægtskålen.

"Forud for beslutningen var jeg lidt fifty-fifty om det valgte en beslutning eller ej, men hvis det valgte at flytte, var jeg ret overbevist om, at det skulle blive Finland."

"Nordeas mission med det her har hele tiden været at få ens vilkår og regler, så der ikke er nogen fordel ved at drive bank andre steder. Det mente de jo, at de kunne få ved at gå ind i EU's bankunion og dermed gå under ECB's finanstilsyn," siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Han forventer ikke, at analytikerne nu skal ud at ændre det store i deres estimater, som følge af de besparelser flytningen kan give.

"De fleste havde egentlig antaget, at de på den ene eller anden måde slap for de her omkostninger. Det var ikke omkostninger, som var indregnet i markedsforventningerne," siger Mikkel Emil Jensen.

Nordea vil flytte hovedsæde til Finland

Her er reaktionerne på Nordeas flyttebeslutning

Forsiden lige nu

Køber af krisebank tager en for holdet: Vi gør det for den danske banksektor

Det ville have haft konsekvenser for hele banksektoren, hvis ikke den fortabte situation i Østjydsk Bank var blevet løst, mener direktøren i Sparekassen Vendsyssel, der nu overtager både filialer og kriseramte kunder. Vi så meget nødigt, at banken skulle havne i Finansiel Stabilitet, siger han til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere