FinansWatch

Her er reaktionerne på Nordeas flyttebeslutning

Nordea har valgt at gå uden om Danmark og i stedet flytte hovedkvarteret til Finland, og det ærgrer erhvervsminister Brian Mikkelsen. Her er reaktionerne på Nordeas flytteplaner.

Foto: /ritzau/Rune Aarestrup Pedersen/

Nordens største bank, Nordea, har onsdag eftermiddag meldt ud, at den flytter hovedkvarteret fra Stockholm til Finland.

Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg gerne havde set, at Nordea havde valgt at flytte deres hovedsæde til København."

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K)

Dermed kommer banken alligevel ikke til København, som der ellers længe har været spekulationer om.

FinansWatch giver her et overblik over reaktionerne på Nordeas flyttebeslutning:

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K):

”Jeg har noteret mig, at Nordea har besluttet at flytte deres hovedsæde til Helsinki i Finland. Det er deres beslutning, hvor de ønsker at placere hovedsædet. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg gerne havde set, at Nordea havde valgt at flytte deres hovedsæde til København. Nordeas beslutning ændrer dog ikke på, at regeringen har en ambition om at gøre København til et finansielt center i Europa inden for særligt Fintech og kapitalforvaltning,” siger erhvervsminister Brian Mikkelsen i en kommentar.

”Det gør vi ved at arbejde for, at der er gode rammevilkår for den finansielle sektor, og så vi gør det lettere for nye innovative finansielle virksomheder at komme i gang. Samtidig skal have udbredt budskabet om kvaliteterne ved København, så udenlandske virksomheder er opmærksomme på, hvad vi kan tilbyde i Danmark,” lyder det videre fra Brian Mikkelsen.

Ulrik Nødgaard, adm. direktør for Finans Danmark:

"Nordea har aktivt valgt at placere deres hovedsæde i Finland, så det er jeg sikker på er en både god og rigtig løsning for Nordea," udtaler han i en mail til FinansWatch.

Kent Petersen, formand for Finansforbundet:

"Danmark går glip af nogle arbejdspladser, men trods alt i en relativt begrænset størrelsesorden, og for os er det mere afgørende, hvordan den strategiske retning tegnes overordnet for en så stor virksomhed som Nordea end hvor de konkrete hovedsædefunktioner ligger," udtaler han i en mail til FinansWatch.

Erik Thedéen, formand for Finansinspektionen (den svenske pendant til Finanstilsynet):

"Vi vil opretholde en dialog med Nordea og de andre nordiske lande om, hvordan ændringen vil blive gennemført. Det vigtigste er, at banken har en fortsat stabil og sikker drift, og dette gælder uanset hvor hovedkontoret er placeret," udtaler han i en pressemeddelelse.

"EU-regler gør det muligt for banker at drive grænseoverskridende aktiviteter indenfor EU. Vores opgave er at fremme finansiel stabilitet og forbrugerbeskyttelse uanset, hvor operationerne udføres", siger Erik Thedéen.

Jonas Sjöstedt, formand for Vänsterpartiet (svensk oppositionsparti):

"Jeg mener, ​​de er fanget af deres egen grådighed," siger han til den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

"For mig handler det om, at bankerne skal gøre det rigtige. Bankerne modtager indirekte støtte fra samfundet og har garantier fra samfundet, og så skal du også betale tilbage," lyder det videre til avisen.

Nordea flytter vigtigt bestyrelsesmøde til København

Snart klarhed om Nordeas hovedsæde

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere