FinansWatch

Svenske kunder parate til at skride ved Nordea-flyt

Svenske Nordea-kunder har påbegyndt en underskriftsindsamling mod Nordeas mulige flytteplaner, skriver Svd.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

"Forlader I Sverige, så forlader vi jer." Sådan lyder det fra Nordea-kunder i Sverige, som har startet en underskriftsindsamling, fordi de er sure over udsigten til, at den nordiske storbank muligvis forlader hovedkvarteret i Stockholm til fordel for København eller Helsinki. Det skriver Berlingske Business med henvisning til det svenske medie Svd.

Foreløbig har 10.067 kunder skrevet under på det førnævnte slogan i underskriftsindsamlingen, som organiseres af organisationen Skiftet. En af stifterne, Robin Zachari, siger til Svd, at der kun er tale om et første skridt for de svenske bankkunder:

"Det her handler ikke kun om Nordea. Det er en forebyggende position, som vi har indtaget. Bankerne kan ikke tage os for givet," siger Zachari, som har titel af kabinetchef i Skiftet, til SvD men henvisning til, at andre banker i Sverige ikke skal komme på samme tanker som Nordea.

Årsagen til, at Nordea muligvis forlader Sverige, er, at den svenske regerings planlægger en stigning i afgiften til den såkaldte resolutionsreserve. Det har tidligere været fremme, at Nordea forventede at spare 4,5 og 4,7 mia. euro (33,5-35 mia. kr.) over en årrække ved at flytte væk fra de svenske skatter.

Nordea holder ifølge svenske medier bestyrelsesmøde tirsdag, hvor det forventes, at banken efterfølgende melder ud, hvilken storby – København eller Helsinki – som bliver det nye hovedkvarter for banken. Det er dog ikke bekræftet af Nordea selv.

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Tyskland vinder armlægning om ny ESMA-chef

EU's medlemslande er efter lang tids stridigheder blevet enige om, hvem de gerne vil pege på som ny chef for det magtfulde markedstilsyn ESMA. Nu udestår en enkelt godkendelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs