FinansWatch

Et dansk Nordea kan betyde ekstra regning til banksektoren

Professor Jesper Rangvid åbner for, at et dansk Nordea kan blive dyrere for resten af sektoren. Finansordførere vil genbesøge de krav, Nordea skal stilles overfor, hvis den svenske storbank rykker hovedsædet til Danmark.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Nordea har valgt at flytte sit hovedsæde fra Sverige, og valget står mellem Danmark og Finland. Hvis Nordens største bank i sidste ende vælger at pege på Danmark, kan det komme til at koste for andre banker herhjemme. Det skriver Berlingske Business.

For hvis en så stor bank vælger at flytte til Danmark kan det godt være, at politikkerne herhjemme ønsker at kigge på afviklingsfonden, som Finansiel Stabilitet kan trække på, hvis det bliver nødvendigt i afviklingen af en bank, lyder det fra Jesper Rangvid, professor i finansiering ved CBS.

"Når vi har to så store banker, skal vi være endnu mere sikre på, at de helst ikke kommer i problemer. Fordi Sverige har fire så store banker, har de valgt at ville regulere disse såkaldte SIFI-banker ekstra hårdt. Ud fra samme logik kan det godt være, at vi kan være nødt til at kigge på hele vores setup igen, hvis vi får så meget systemisk risiko. Det kan godt betyde, at bankerne herhjemme kan være bekymrede for, at politikerne vil stramme op over for dem alle sammen for at beskytte skatteborgerne," siger Jesper Rangvid til Berlingske.

Finansordførerne fra Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet udtrykker over for Berlingske enighed om, at man er nødt til at sikre Danmark gennem øget regulering, hvis Nordea flytter til landet, mens Jacob Jensen, finansordfører i Venstre, mener, at man fra politisk hold skal kigge på, hvordan man er dækket ind i tilfælde af en ny finanskrise.

Vi har ikke store planer om at få Nordea

Så stor vil Danmarks banksektor blive med et dansk Nordea 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs