FinansWatch

Nordea investerede københavnernes penge i atomvåben

Nordea har investeret penge fra Københavns Kommune i selskab, der er med til at producere atomvåben, på trods af at den slags investeringer er blacklistet af kommunen.

Eric Pedersen, direktør i Nordea Invest.

Nordea har haft investeret de københavnske skatteborgeres penge i atomvåben. Det viser en gennemgang af de selskaber, Københavns Kommune har investeret i, som Finans har foretaget.

Der er tale om det amerikanske selskab Honeywell International, som Nordea Invest har investeret 800.000 kr. i på kommunens vegne. Selskabet har ellers i flere år været blacklistet af Københavns Kommune, fordi selskabet er med til at producerer atomvåben.

"Der er desværre sket en fejl fra vores side. Fejlen er siden blevet rettet, så aktien, der kortvarigt har været en del af Københavns Kommunes portefølje, er blevet fjernet igen," siger Eric Pedersen, der er direktør i Nordea Invest, til Finans.

I Københavns Kommune har man noteret sig, at der er sket en opstramning i Nordea. Her forventer Jesper Ralfkjær Jørgensen, kontorchef i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, at kommunens forvaltere til enhver tid overholder de retningslinjer, som kommunen udstikker.

Nordeas nye chef for bæredygtighed: "Jeg er i princippet ligeglad med etik"

Etik får Amnesty til at fyre Nordea som bankforbindelse

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere