FinansWatch

Nordea: Flytning af hovedkontor vil koste under en halv mia.

Det vil koste den nordiske storbank under en 500 mio. kr. at flytte fra Sverige, vurderer IR-chef i banken.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Regningen for at flytte Nordeas juridiske hovedkontor fra Sverige ventes at blive under en halv milliard kr. Det fortæller Rodney Alfvén, chef for investor relations i den svenske bank med flytteplaner, til Bloomberg News.

Ifølge Nordeas interne beregninger vil en eventuel flytning - som sandsynligvis ville blive til Danmark eller Finland - berører et "begrænset antal" medarbejdere, som skal måles i "hundreder eller mindre".

Det vil samtidig koste "væsentligt mindre" end de 65-70 mio. euro (483-521 mio. kr.), det kostede at ændre bankens juridisk struktur i 2016, så alle filialer blev fusioneret ind med den svenske, siger investor-chefen.

Over for Bloomberg afviser Rodney Alfvén at sætte tal på, hvad Nordea står til at spare på at flytte sit hovedkvarter. Flyttetankerne er sat i verden på grund af den svenske regerings planer om at indføre en forhøjet beskatning af bankerne for at polstre statskassen til fremtidige bankkriser.

Det har tidligere været fremme, at Nordea forventede at spare 4,5 og 4,7 mia. euro (33,5-35 mia. kr.) over en årrække ved at flytte væk fra de svenske skatter.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere