FinansWatch

Nordea-flytning presser regeringen for afklaring om bankunion

Når Nordea specifikt nævner Danmark som et muligt nyt juridisk hjemland, sætter det regeringen under pres for at beslutte sig, om Danmark skal tilslutte sig EU's bankunion. Det skriver Børsen.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Ved aflæggelsen af Nordeas regnskab for første kvartal torsdag nævnte topchef Casper von Koskull for første gang Danmark som en mulighed, hvis banken flytter sit hovedkvarter fra Stockholm på grund af nye afgifter. Det genopliver samtidig diskussionen om, hvorvidt Danmark skal tiltræde EU's bankunion, skriver Børsen.

Regeringen – og tidligere danske regeringer – har tøvet med at tage stilling til bankunionen, som omfatter et fælles banktilsyn, en fælles afvikling af kriseramte banker og en indskydergarantiordning. Hos Venstre vil man gerne have den nordiske storbank til landet, og derfor vil EU-ordfører Jan E. Jørgensen nu gå til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K):

"Vi vil rigtig gerne have arbejdspladser til Danmark og ikke mindst i den finansielle sektor. Det her er selvfølgelig noget, der aktualiserer debatten om bankunionen. Så det er noget, jeg vil tage op med ministeren," siger ordføreren for Venstre, som endnu ikke har taget endelig stilling til sagen.

Fra ministeren selv lyder det, at man gerne vil have Nordea til Danmark, men at en eventuel flytning ikke ændrer regeringens holdning til bankunionen, som altså endnu er uafklaret. Nordea selv siger til avisen, at man støtter bankunionen.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs