FinansWatch

Lybecker: "Det har været et mærkeligt år"

Peter Lybecker, adm. direktør i Nordea Danmark.

På trods af et år med stormvind på baggrund af Panama-papirerne, kundeflugt og medarbejderutilfredshed, har Nordea klaret sig fint, hvis man blot kigger i regnskabet. Det efter Peter Lybecker, adm. direktør i Nordea Danmark, med en blandet smag i munden, skriver Jyllands-Posten.

"Det har været et mærkeligt år. Rent forretningsmæssigt går det godt, også samfundsøkonomisk, men på de indre linjer har vi haft for mange dårlige sager, som har påvirket vores image. Kombinerer vi det med, at vi ikke har været proaktive nok, at vi har haft for lange svartider og it-nedbrud, har den samlede kundeoplevelse i Nordea ikke været god nok," siger Peter Lybecker til Jyllands-Posten.

Nordea har i 2016 mistet 25.000 danske kunder mod 4900 året før. Men samtidig har Nordea som helhed tjent 28 mia. kr. sidste år, hvilket er 3 pct. mere end året før.

Peter Lybecker vil ikke gætte på, om Nordea også kommer til at miste kunder i 2017, men kan konstatere, at kundeafgangen har stabiliseret sig i slutningen af 2016, således at den ikke er fortsat med at tage til i styrke.

Nordea overgår klart forventningerne i fjerde kvartal

Kundeflugt bremser Nordeas lukning af filialer

Forsiden lige nu

Storbank sælger seks cityejendomme i København

I en trecifret millionhandel har Jyske Bank aftalt at sælge seks københavnske ejendomme, som blev sat til salg i marts, erfarer EjendomsWatch. Den obligatoriske tilbudspligt til ejendommenes lejere er dog en joker i transaktionen. Topchef Anders Dam sendte selv salgsprospektet ud på Twitter. Køber udbygger sin milliardportefølje.

Rasmus Jarlov - en mand uden filter

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere