FinansWatch

It-investeringer kan redde medarbejdere i bankerne

Hvis bankerne formår at gøre de rette indkøb af nye it-systemer, kan det sænke omkostningerne med op til 30 pct. Det kan spare fyringer, lyder konklusionen i en analyse fra PA Consulting.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Sammenlagt 477 ansatte har Danske Bank og Nykredit sagt farvel til i 2016, bland andet for at sænke omkostningerne. Fyringer i bankerne behøver dog slet ikke at være nødvendige for at sænke de årlige omkostninger, hvis bare bankerne gør de rigtige it-investeringer. En analyse fra PA Consulting viser, at finanssektoren kan sænke omkostningerne med 30 pct. ved at få nye it-systemer og have konstant fokus på onkostningerne. Det skriver Børsen.

Bankerne fokuserer på at sænke omkostningerne under recession, mens de skruer op for salg og service, når udgifterne stiger som følge af inflation. Dermed ender det ofte i fyringer, når omkostingerne skal ned igen. Men i stedet bør bankerne i væksttider have konstant fokus på, at omkostningerne ikke stiger, lyder det fra Amdi Hansen, partner og rådgiver i PA Consulting.

Mens Danske Bank og Nykredit har været igennem fyringsrunder i år, har der ikke været meldt om fyringer i Nordeas bankforretning. Til gengæld har banken investeret 7,5 mia. kr. i et nyt it-system, der skal sænke omkostningerne og gøre det nemmere for kunderne at bruge banken.

"Vi tror ikke på spareprogrammer i Nordea. Vi kunne skære omkostningerne med 10 pct. i morgen, hvis vi ville. Det er ikke svært, det kunne min mor finde ud af. Det svære er at arbejde med effektivitet og samtidig forbedre kundens oplevelse," siger Rodney Alfvén, chef for investor relations i Nordea, til Børsen.

Nykredits tillidsmand: Vi har ikke fået redskaberne til effektiviseringer

Finansforbundet: Fyringer i Danske Bank er respektløst  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs