Nordea-topchef: Skattely tilladt for russiske medarbejdere

Stråmandskonstruktioner i skattelylande vil fortsat være tilladt for Nordeas medarbejdere i Rusland, lyder det fra storbankens topchef, Casper von Koskull.
Foto: Jens Henrik Daugaard
Foto: Jens Henrik Daugaard

Selskaber i skattely er helt i orden, så længe det drejer sig om russiske medarbejdere hos storbanken Nordea. Det siger topchef Casper von Koskull til DR Nyheder efter dagens pressemøde om bankens halvårsregnskab samt offentliggørelsen af Nordeas rolle i forbindelse med Panama-papers.

”For russiske individer er det en måde at forsikre og forvalte sin formue. Rusland er et meget særligt tilfælde. I forhold til indestående, lov og reguleringer af ejendomsret og så videre, er det ikke det samme som i Danmark,” siger han.

Derfor vil fire nuværende topchefer hos Nordea Rusland heller ikke får lukket de selskaber i skattely ned, som de har fået oprettet igennem advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Casper von Koskull påpeger dog over for DR Nyheder, at man har strammet procedurerne og adresseret et ”internt regelbrud”, som topchefen ikke vil betegne som et decideret lovbrud.

 Nordea Danmark: Bekæmpelse af hvidvask er vores førsteprioritet 

 Alvorlig advokatkritik af Nordea i Luxembourg

 Panama-rapport: Nordea har "mangler" i kontrolfunktionerne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også