FinansWatch

Nordea i russisk offensiv - konkurrenter trækker sig

Ukraine-krisen har medført, at udenlandske banker i stor stil har trukket sig fra det russiske lånemarked, mens Nordea i samme periode er fortsat med at udstede lån til en bred kreds af russiske stats- og oligark-ejede virksomheder tæt på Putin.

Foto: NORDEA

Mens der indføres stadig skrappere sanktioner mod russiske virksomheder på grund af Ukraine-krisen, så fortsætter Nordea med at deltage i milliardlån på det russiske marked.

Siden 2006 har Nordea ejet en datterbank i Moskva, som de senere år har været særdeles aktiv med långivning til store russiske virksomheder. Alene de seneste måneder, hvor andre banker har droslet aktiviteterne ned på det russiske marked i kølvandet på Ukraine-krisen, har Nordea været aktiv i flere milliardtransaktioner. Og det har Nordea tænkt sig at fortsætte med.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs