FinansWatch

Nordea dropper reklame efter henrettelsesvideo

Nordea stopper reklamefilm på videotjeneste efter at være vist i forbindelse med en henrettelsesvideo fra den islamistiske gruppe ISIS, skriver DR Nyheder.

En henrettelsesvideo med den islamistiske bevægelse ISIS har fået Nordea til at stoppe deres reklamefilm på videotjenesten Dailymotion. Det skriver DR Nyheder.

Nordeas web-tv-reklamer blev vist i forbindelse med en video med to henrettelsesscener. I den ene scene bliver tre mænd skudt i baghovedet på klods hold, mens det anden scene viser op imod 100 tilfangetagne mænd blive skudt af 10-15 mænd i militærtøj.

"Det er i sagens natur ikke en del af vores kampagne at blive vist i denne her sammenhæng. Vi har derfor bedt vores mediebureau om at kræve, at vores reklamekampagne bliver fjernet fra Dailymotion omgående," siger pressechef i Nordea, Stephan Gisler Solvang, til DR Nyheder.

Ifølge DR blev Nordeas reklame vist én gang inden og to gange i løbet af den voldsomme video. Banken har nu mistet tilliden til hjemmesiden, og Stephan Gisler Solvang oplyser, at man har valgt at droppe Dailymotion.

Nordea Markets-analytikere bedst på nordiske aktier

Det principielle problem i Nordea

Nordea skærper krav til småkunder

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs