FinansWatch

Massiv sparerunde på vej i Nordea

Krisen har været hårdere og længere end forventet, og derfor fordobler Nordea nu sit spareprogram, så der inden 2015 skal spares 900 mio. euro

Foto: Torben Stroyer, Jyllands-Posten

Krisen har taget hårdere på nordea end forventet, og derfor skruer banken nu massivt op for sit planlagte spareprogram. Det skriver banken i sin årsregnskabsmeddelelse.

"Som følge af vores forventninger om lavere låne-efterspørgsel, lavere kundeaktivitet og lavere renter i de kommende år end tidligere antaget øger vi vores fokus på omkostningseffektivitet. I årsregnskabsmeddelelsen 2012 lancerede vi initiativer for at opnå effektiviserings-gevinster på EUR 450 mio. i perioden 2013 til 2015. Mange af disse tiltag leverer bedre end forventet, og nu fremskynder vi også effektiviseringstiltagene. Vi hæver således ambitionen fra EUR 450 mio. til op mod EUR 900 mio. for perioden 2013 til 2015. " skriver banken og fortsætter:

"Heraf har vi allerede opnået EUR 210 mio. Der vil være en vis udligning fra reinvesteringer, men netto forventer vi at opnå en omkostningsreduktion på 5 pct. i 2015 i forhold til 2013. Målet skal nås ved at reducere aktivitetsrelaterede omkostninger, tilpasse distributionen til den ændrede kundeadfærd, øge effektiviteten på produkt- og it-området, optimere processer og reducere omkostningerne i centrale funktioner, herunder via et lavere internt serviceniveau."

Særligt formuleringen "tilpasse distributionen til den ændrede kundeadfærd" lugter af fyringer. Det var denne type formulering Danske Bank brugte, da man skulle forklare lukningerne af en række filialer med dertilhørende fyringsrunder.

Nordea vil dog endnu ikke afsløre havd spareplanerne går ud på. Denne information kommer først senere i 2014, skriver ledelsen i regnskabet.

Regnskab: Nordea Danmark trækkes frem af faldende nedskrivninger

Regnskab: Nordea slår markedets forventninger 

Kæmpe lønhop til Nordeas næstformand

Ny kvinde på vej i Nordeas bestyrelse 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs