Avis: Nordea tav om svindelsag

Flere tidligere ansatte i Nordea beskylder banken for at have holdt en svindelsag skjult for sine investorer. Nordea selv afviser, at sagen skulle være relevant for investorer, skriver Financial Times.

En af Nordeas fondsforvaltere har i flere år været midtpunktet i en svindelsag efterforsket af det amerikanske Finanstilsyn SEC. Men efterforskningen er ifølge tidligere ansatte i Nordea foregået, uden at banken har følt sig forpligtet til at informere de investorer, der havde penge i den pågældende fond, om sagen. Det skriver Financial Times.

Det er en fond med amerikanske vækstaktier, forvaltet af selskabet Alethia, der nu er konkurs. Grundlæggeren Peter Eichler er ifølge avisen midtpunktet i en efterforskning om svindel med investorernes penge. En efterforskning der har resulteret i, at SEC har givet Alethia en bøde på 400.000 dollar, ligesom myndigheden efterfølgende har anlagt sag mod selskabet for at rokere rundt på porteføljen, så vindene papirer kom i selskabets egen og udvalgte investorers porteføljer, mens andre kunder fik de tabsgivende papirer.

"I slutningen af 2010 blev det offentligt kendt, at der var juridiske problemer i Alethia og en løbende SEC-undersøgelse af selskabet," siger en tidligere Nordea-ansat til FT og fortsætter:

"Nordea informerer ikke sine investorer om problemerne og gav heller ikke sine bankansatte og rådgivere besked på at tale om det med kunderne. Ledelsen var fuldstændig tavs."

Banken selv mener dog ikke, at man har gjort noget forkert og argumenterer, at sagen ikke har relevans for kunderne. Ifølge aktiechef Jakob Jessen kom hans arbejdsgiver "til den konklusion, at det ikke var relevant at informere aktionærerne i fonden."

Han understreger også, at Alethia udelukkende har rådgivet Nordea om aktieudvælgelsen, og at Nordea selv har stået for køb og salg af papirerne.

 

Den kloge "Fab the fab" tæt på domsfældelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også