FinansWatch

Banker: Snart slut med negative renter

I Nordea forventer man tilbagerulning af negative renter i slutningen af året eller i begyndelsen af næste år. Samme melding lyder hos Ringkjøbing Landbobank.

Privatdirektør i Nordea Danmark, Mads Skovlund. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Snart vil danskerne ikke længere skulle betale negative renter for at have penge stående i banken. Det vil formentlig allerede ske i løbet af 2022 eller starten af 2023, at minusrenterne ophører.

Det skriver Finans.

”Vi forventer, at styringsrenterne begynder at stige i EU og Danmark i løbet af efteråret. Enten sidst i år eller i begyndelsen af næste år forventer vi nulrenter,” siger Mads Skovlund, der er bankdirektør i Nordea med ansvaret privatkunderne, til Finans.

I Ringkjøbing Landbobank er meldingen enslydende.

”Vores forudsigelse er, at sidst på året vil de negative renter i hvert fald være reduceret, hvis ikke de er helt væk. Hvis man ser lidt til USA og hører udmeldingerne fra Frankfurt, er der ingen tvivl om, at vi kommer til at se en udvikling med en højere variabel rente, og det kommer pengeinstitutterne til at spejle. Når det sker, vil de negative renter være på vej væk,” lyder det fra administrerende direktør John Fisker.

Hvis styringsrenten løftes hos ECB i Frankfurt, ventes det, at de kommercielle banker vil følge med.

Banker er klar til at hæve renterne - men det afhænger af konkurrenterne

Banker får svært ved at rulle negative renter tilbage

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs