FinansWatch

Nordea langer ud efter gebyr-og rentefrie lån - men gør det selv

Forbrugerøkonom i Nordea, Ida Marie Moesby, har flere gange kritiseret virksomheder som tilbyder ellers gebyr- og rentefrie lån til indkøb, men Nordea står selv bag et af tilbuddene.

Ida Marie Moesby er forbrugerøkonom i Nordea. | Foto: PR

Nordea Bank har i skarpe vendinger kritiseret andre for at tilbyde kunder betalingsmodeller, der undtager pligten for at foretage en kreditvurdering, når der købes på afbetaling.

Storbanken står dog selv bag en virksomhed, der gør netop det.

Det skriver Finans.

Det er virksomheder som Viabill og Anyday, som tilbyder ellers gebyr- og rentefrie lån til indkøb, men misser kunderne en ratebetaling, udløser det gebyrer.

Ifølge Nordeas forbrugerøkonom, Ida Marie Moesby, kan den slags produkter lokke forbrugerne, og hun mener "det er et stort problem", at forbrugerne ikke kreditvurderes i forhold til deres evne til at betale beløbet tilbage.

I virkeligheden er det dog Nordea Finans, der låner pengene ud, hvis man benytter Anydays tilbud. Det bekræfter Christian Jensen, direktør i Nordea Finans.

"Ida Marie Moesbys kritik har ikke været rettet mod Anyday. I stedet har hun med rette rejst en bekymring på området, som vi deler. Det er blandt andet derfor, vi har engageret os i Anyday, for at være med til at støtte en aktør, som vi oplever forbrugerne kan have tillid til," udtaler Christian Jensen i en mail til Finans.

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

Viabill vil have national lovgivning om kredittjek på gratis kreditter 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs