FinansWatch

Analytikere spår stærkt kvartalsregnskab fra Nordea

Generelt regner analytikerne med stærk toplinjevækst fra Nordea, når banken offentliggør sit regnskab for tredje kvartal senere på ugen.

Nordea offentliggør regnskab torsdag. | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Økonomisk vækst vil sikre et stærkt tredje kvartal fra Nordea. De samlede indtægter ventes at vokse grundet et øget aktivitetsniveau i samfundet og give flot fremgang. Omkostningerne ventes at være trukket op af det øgede aktivitetsniveau, men dog holde sig på niveauet fra samme kvartal sidste år.

Analytikere, der har leveret estimater til Bloomberg, venter en vækst i indtægterne på 7,7 pct. til 2340 mio. euro.

Ifølge Mikkel Emil Jensen, der er analytiker i Sydbank, ventes fremgangen at være baseret på god udlånsvækst og initiativer på indlånsforretningen i Danmark. Han skønner en samlet vækst i indtægterne på 8 pct.

Han venter et højt aktivitetsniveau og stigende forretningsomfang i kapital under forvaltning (AuM) vil bidrage positivt til en vækst i gebyrindtægterne, som han skønner bliver flotte 15 pct. til 839 mio. euro.

Omkostningerne venter han stort set uændrede, da et stigende aktivitetsniveau trækker op.

Målet om omkostninger "omkring 4,6 mia. euro" for 2021 ventes fastholdt ifølge Sydbank.

Nedskrivninger

Nedskrivningsposten ventes også i tredje kvartal at være en positiv historie.

Sydbank venter mere beskedne 34 mio. euro.

"I tredje kvartal er forudsætningerne for lave nedskrivninger fortsat rigtig gode," vurderer Sydbanks analytiker og erkender det er lidt højere end samme periode i 2020, hvor der rent faktisk var tilbageførsler.

Mikkel Emil Jensen vurderer, at Nordea stadig vil være påpasselig med at reducere tabsreserverne indtil der er mere afklaring om omfanget af potentielle konkursbølger i 2022.

Nordea øgede i andet kvartal sidste år det ledelsesmæssige skøn for nedskrivninger med 398 mio. euro. til i alt 650 mio. euro.

Nettooverskuddet ventes at stige med 13 pct. til godt 946 mio. euro ifølge Bloombergs estimater. Mikkel Emil Jensen er enig. Han skønner 945 mio. euro på bundlinjen.

Bankrådgivere er i høj kurs: Det er arbejdstagers marked 

Danske Bank arbejder på at digitalisere betalingskort 100 pct.  

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs