FinansWatch

Nordea falder beskedent efter storaktionærs aktiesalg

Markedet har længe vidst, at Sampo planlagde udsalg af Nordea-aktier. Aktien har også vist beskedne udsving i dag, selv om storaktionæren solgte 73 mio. aktier.

Nordea-aktien flytter sig næsten ikke ud af stedet fredag. | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Aktien i Nordea taber beskedne 0,3 pct. på børsen i København fredag formiddag, efter storaktionæren Sampo har offentliggjort salget af 73 mio. aktier i banken.

Frasalget har indbragt et bruttoprovenu på cirka 745 mio. euro, skriver selskabet i en meddelelse fredag morgen.

Det indikerer en pris på omtrent 10,21 euro per aktie og dermed en rabat på omtrent 1,4 pct. i forhold til torsdagens lukkekurs på 10,35 euro på børsen i Helsinki.

På den finske børs taber aktien 0,2 pct. fredag formiddag ovenpå nyheden.

Sampo ejer efter frasalget knap 408 mio. aktier i Nordea - svarende til 10,1 pct. af aktiekapitalen og stemmerettighederne i banken.

Det finske selskab har i øvrigt tænkt sig at bruge provenuet fra salget til at starte et aktietilbagekøbsprogram, som skal sættes i gang senest i starten af november, fremgår det.

Det var langt fra nyt for markedet, at den store forsikringskoncern Sampo vil sælge ud af aktier. Selskabet er i gang med at tilpasse sin strategi og forretning mod en større eksponering mod skadesforsikring.

Finsk forsikringskoncern sælger stor portion aktier i Nordea

Sampo vil sælge for 73 mio. aktier i Nordea 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs