FinansWatch

Danske Bank og Nordea er i fokus på aktiemarkedet

Nordea og Danske Bank kan komme i fokus i dagens aktiehandel, efter gårsdagens Nordea-regnskab hvor analytikere blandt andet har hævet deres kursmål på aktien.

Nordea aflagde regnskab onsdag. | Foto: CHRIS HELGREN/REUTERS / X00378

Der er ikke mange planlagte selskabsspecifikke begivenheder at handle på torsdag på det danske aktiemarked.

Fokus ventes at fortsætte på både Danske Bank og Nordea, oven på sidsnævntes overraskende solide regnskab onsdag. Først i morgen fredag får investorerne måske bekræftet den poisitve tendens hos konkurrenten Danske Bank.

Internationalt lukkede Wall Streets brede S&P 500-indeks onsdag med en stigning på 0,8 pct., hvoraf de 0,2 pct.point materialiserede sig efter dansk lukketid onsdag eftermiddag.

Torsdag morgen har de asiatiske aktiemarkeder afspejlet den positive udvikling med stigende kurser. Amerikanske aktiefutures sideløbende indikerer en let positiv start i New York senere på dagen med kursstigninger på op mod 0,1 pct.

Den tyske DAX-future, der normalt er en god indikator for det danske aktiemarked, peger modsat på en åbning med en stigning på 0,3 pct. i Frankfurt.

Det danske eliteindeks C25 endte onsdag 1,7 pct. højere i 1904,63.

Storbanker i vælten

Den nordiske storbank Nordea har fået hævet kursmålet af en række finanshuse. Ændringerne kommer i kølvandet af bankens solide regnskab for årets andet kvartal onsdag morgen.

Nordea kom ud af kvartalet med et langt større nettooverskud end end ventet af analytikerne og udlodder mia. udbytte til sktionærerne.

Der er givet hævet kursmål fra den britiske kollega Barclays, der øger til 78,10 kr. fra 68,41 kr., mens anbefalingen fastholdes på "ligevægt". Også svenske SEB har løftet kursmålet - her til 112 svenske kr. fra svenske 110 kr., svarende til 81,26 kr. fra 79,81 kr.

Nordea steg 1,1 pct. onsdag til 69,31 kr.

Danske Bank lænede sig onsdag op ad konkurrenten Nordea, hvis regnskab for andet kvartal var præget af vækst på samtlige poster. Det smittede af på aktiekursen hos Danske Bank, der selv offentliggør kvartalsregnskab fredag.

Danske Bank steg 3,3 pct. til 111,70 kr.

Medicinalkoncernen Novo Nordisk er kommet med i dækningen hos investeringsbanken Cowen, som har indledt med en neutral anbefaling - market perform - af Novo-aktien.

Kursmålet er til en start sat til 596 kr.

Onsdag lukkede Novo Nordisk i rekorden 560 kr. efter en stigning på 1,3 pct.

Islandske Össur, der er noteret i Danmark, har fremlagt regnskab for andet kvartal torsdag morgen. Både omsætning og nettoresultat voksede markant, og selskabet fastholder forventningerne til hele året, hvor der ventes en organisk salgsvækst på 10-15 pct. samt en driftsmargin før særlige poster på 21-23 pct.

Össur lukkede onsdag i 47,40 kr. efter et tab på 0,2 pct.

Investorerne i Brdr. Hartmann kan skæve til den finske konkurrent Huhtamäki, der slog analytikernes forventninger i årets andet kvartal.

Emballageproducentens justerede driftsresultat landede på 79,9 mio. euro, hvor analytikerne ventede et driftsresultat på 73,4 mio. euro. Dog faldt indtjengen i forretningsområdet fiber packaging, der er bedst sammneligneligt med Hartmann.

Brdr. Hartman faldt onsdag 0,7 pct. til 495,50 kr.

Ringkjøbing Landbobank har fået hævet kursmålet til 750 kr. fra 710 kr. af Danske Bank, der fastholder anbefalingen "køb".

Ringkjøbing Landbobank lukkede onsdag med en stigning på 2,4 pct. i 678 kr.

Nordea er blevet 45 pct. mere værd under Frank Vang-Jensen

Nordea-direktør: Ingen vækst i renter og gebyrer

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs