FinansWatch

Nordea er blevet 45 pct. mere værd under Frank Vang-Jensen

Aktiekursen i Nordea er vokset kraftigere end andre bankers under den nuværende koncerndirektør, Frank Vang-Jensen. Han har øget kundefokus, forklarer en analytiker.

Frank Vang-Jensen er topchef i Nordea. | Foto: Gregers Tycho/ERH

I løbet af den periode, hvor Frank Vang-Jensen har været topchef i Nordea, er aktiekursen steget mest af alle banker i Europa. Det skriver Børsen.

Aktien er steget med 45 pct. siden 16. september 2019, mens det europæiske Stoxx 600 bankindeks ligger 3,6 pct. lavere efter perioden, og Danske Bank er steget med 9 pct.

Ifølge Thomas Eskildsen, der er bankanalytiker i Handelsbanken, overtog Frank Vang-Jensen efter en periode, hvor Nordea havde haft det svært med blandt andet hvidvask- og databeskyttelsessager.

"Men når det er sagt, så er Frank Vang-Jensen en bankdirektør, som har øget bankens fokus på gode kundeoplevelser. Det har været positivt for banken," siger han til Børsen.

Nordea-topchef glæder sig over igen at kunne sende udbytter til aktionærerne

Nordeas 2022-strategi bag tocifret fald i storkunders udlån

Nordeas kundetilfredshed blev ramt af negative renter

 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs