FinansWatch

Nordea skruer ned for lån til landmænd

Nordea har haft den mindste udlånsvækst til mindre erhvervsvirksomheder i Danmark, skriver Børsen.

Foto: STAFF/REUTERS / X01095

Fra juni sidste år og et år frem steg Nordeas udlån til små og mellemstore virksomheder med 8 pct., men i Danmark lød væksten bare på 3 pct.

Især landbrugslånene er der blevet skruet ned for: Her har Nordea ifølge Børsen sænket låneniveauet med 8 pct. til 40,5 mia. kr. fra første til andet kvartal.

Mediet skriver videre, at hvor Nordeas samlede renteindtægter på erhvervskunder netto steg med 16 pct. i andet kvartal, var der her slet ingen vækst i Danmark.

 

Nordea-direktør: Ingen vækst i renter og gebyrer

Nordea-direktør: Grøn dagsorden går bedre end ventet

Nordea-topchef ser "stabil vækst" i hele Norden

Developer melder klar til projekt for en halv milliard i københavnerbydel 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs