FinansWatch

Nordea-topchef glæder sig over igen at kunne sende udbytter til aktionærerne

Nordea udbetaler udbytter for de seneste to år til aktionærerne. "Det vil være en skuffelse, når der ikke udbetales udbytter," siger adm. direktør Frank Vang-Jensen.

Frank Vang-Jensen, adm. direktør i Nordea | Foto: Gregers Tycho/ERH

På grund af en henstilling fra Den Europæiske Centralbank (ECB) har Nordea ligesom de øvrige banker i bankunionen måtte holde igen med at sende udbytter ud til aktionærerne under coronakrisen. Men det bliver der lavet om på nu, hvor Nordens største bank kan sende en del af overskuddet for de seneste to år ud til ejerne, og det glæder adm. direktør Frank Vang-Jensen. Det skriver Finans.

"Når man investerer i et selskab, er forventningen selvfølgelig at få et afkast. En bank er en stabil og solid virksomhed, der skal være forudsigelig. Derfor udgør udbytter en væsentlig del af afkastet. Så det vil være en skuffelse, når der ikke udbetales udbytter," siger bankdirektøren til mediet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs