FinansWatch

Nordeas topchef advarer mod potentielle tilbageslag i coronakrisen

Selv om Nordea ifølge sin adm. direktør, Frank Vang-Jensen, står godt rustet til fremtiden, advarer han også om, at der kan komme økonomiske tilbageslag på grund af coronavirussen.

Frank Vang-Jensen er adm. direktør i Nordea. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Nordea går ind i det post-pandemiske miljø i en stærk position og er godt på vej til at nå bankens langsigtede mål for 2022.

Det siger Nordeas adm. direktør, Frank Vang-Jensen, i regnskabet for andet kvartal onsdag morgen.

Samlet har banken styrket sin indtjening i andet kvartal og har tjent mere end det firdobbelte i forhold til andet kvartal året før.

Mere præcist endte nettooverskuddet på 1025 mio. euro - svarende 7,6 mia. kr. - og en lettelse af coronakrisen er med til at løfte resultatet.

"Restriktionerne lettes, vaccinationsprogrammer forløber godt, og en tilbagevenden til mere normal aktivitet er i gang. Vi skal dog stadig være opmærksomme på potentielle tilbageslag på grund af uforudsigelige virusvarianter," siger Frank Vang-Jensen i regnskabet.

Den øgede indtjening er især drevet af en forbedring i forventede tab på udlån - også kendt som nedskrivninger - der i andet kvartal sidste år gav et tab på 5,2 mia. kr.

I andet kvartal i år viser nedskrivningsposten, der især har været drevet af coronakrisen, omvendt en tilbageførsel på 400 mio. kr.

Det betyder, at banken også forventer klart mindre tab end sidste år, og ifølge topchefen står Nordea til at komme godt ud af pandemien.

Udlånet stiger i Nordeas danske forretning

Nordea varsler både udbytte og aktietilbagekøb

Nordea lægger en milliard euro til driftsresultatet 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs