Nordeas CEO: Banken har gjort gode fremskridt i 2020

Der er store forventninger til det kommende år hos Frank Vang-Jensen, der er topchef i Nordea.
Frank Vang-Jensen er den højstplacerede mand i Nordea Danmark. | Foto: Gregers Tycho/ERH
Frank Vang-Jensen er den højstplacerede mand i Nordea Danmark. | Foto: Gregers Tycho/ERH
AF RITZAU FINANS

Det er en fortrøstningsfuld Nordea-topchef, der torsdag morgen har fremlagt regnskab for bankens fjerde kvartal og dermed hele 2020. Et regnskab, som er præget af corona.

"Vi begynder 2021 med høje forventninger til at overvinde covid-19 og starte opsvinget fra pandemien," siger Frank Vang-Jensen, topchef i Nordea, i en forberedt meddelelse.

Intet er sikkert, men der er tegn på, at vi bevæger os mod lysere tider, understreger Frank Vang-Jensen i sin kommentar. Han ser tilbage på 2020 med tilfredshed.

"Jeg er meget glad for at se, at vi gjorde gode fremskridt i 2020. Vi forbedrede vores præstationer og leverede på vores forretningsplan og nøgleprioriteter. Vores forretningsvolumen voksede, og vi fik markedsandele i Norden," lyder det fra Frank Vang-Jensen.

Ifølge topchefen formåede Nordea blandt andet at forbedre kundetilfredsheden og reducere klager fra kunder med 20 pct. Derudover reducerede banken sine omkostninger og øgede driftseffektiviteten, lyder det videre.

Ifølge Nordea-topchefen er bankens tre nøgleprioriteter forsat gode kundeoplevelser, indtægtsinitiativer og optimeret driftsaktivitet.

"Genopretningen fra pandemien bliver ikke let. Vi bliver nødt til at genopbygge vores samfund, og virksomhederne skal finde deres fødder igen. Vi er en stærk og personlig økonomisk partner og vil fortsætte med at handle - for at drive bæredygtig vækst og genopretning sammen med vores kunder," siger topchefen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også