FinansWatch

Nordea oplever medvind fra offensive kapitaludvidelser

Danske Bank og Nordea ligger i top, når det gælder markedet for børsnoteringer og aktieudstedelser i Danmark. Ifølge Nordea har der mod forventning været mange offensive kapitaludvidelser.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Danske Bank og Nordea ligger nummer ét og to på liste over de mest brugte banker i forbindelse kapitalmarkedstransaktioner i Danmark, skriver Insidebusiness på baggrund af en rangliste fra Dealogic.

Ifølge Nordea har markedet for såkaldte offensive kapitaludstedelser, altså f.eks. når en virksomhed skal hente kapital til et opkøb, været i højsædet - også selv om man på grund af coronakrisen havde regnet med, at det ville være de defensive af slagsen, altså når selskaber ønsker at polstre sig, der ville præge markedet.

”Ved indgangen til coronakrisen var det forventningen, at vi ville se en del kapitaludvidelser af defensiv karakter. Dem har der dog ikke været så mange af. I stedet har mange børsnoterede selskaber valgt at agere offensivt og hente kapital for enten at understøtte vækst eller et opkøb,” udtaler chefen for Nordeas danske corporate finance-afdeling Nordea, Kasper Dichow.

FinansWatch har fornylig beskrevet udviklingen på det nordiske marked, hvor Danske Bank på området for kapitalmarkedstransaktioner her indtager en placering som nummer to efter Carnegie, hvilket er et tigerspring i forhold til tidligere år, hvor den danske storbank har ligget længere tilbage i feltet.

Til FinansWatch fortalte Jens Plenov, der er chef for Danske Banks afdeling for Equity Capital Market (ECM), at banken både har haft medvind inden for børsnotering og aktieudstedelser. Blandt andet har banken fået opgaven med at sende Huscompagniet og Boozt på børsen.

Børsen Pro skriver på baggrund af en historie i Dagens Industri, at Danske Bank har fået til opgave at børsnotere svenske Cint, som har udviklet en softwareplatform til forbrugeranalyse, sammen med Carnegie, ABG Sundal Collier, Jeffries og Nordea.

Danske Bank oplever nordisk medvind på børsnoteringer og aktieudstedelser 

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs