FinansWatch

Nordea-chef: Økonomien er på vej tilbage med undtagelse af en sektor

Økonomien har påbegyndt rejsen tilbage, men der er et spørgsmålstegn, når det gælder en bestemt sektor, vurderer Nordeas øverste chef, Frank Vang-Jensen, i et interview med Svenska Dagbladet.

Frank Vang-Jensen. Foto: Gregers Tycho/ERH

Som chef for Nordens største bank har Frank Vang-Jensen unik information om, hvordan coronakrisen påvirker erhvervslivet, hvordan virksomhederne agerer, og hvor økonomien er på vej hen. Foreløbig er hans vurdering i det store hele positiv.

"Jeg er glad for måden, Norden har håndteret krisen på," siger han i et interview med Svenska Dagbladet.

Frank Vang-Jensen mener, at krisen har kulmineret, og at økonomien faktisk har påbegyndt rejsen tilbage. Men der er en undtagelse, siger han og sætter spørgsmålstegn ved situationen for eksportvirksomhederne.

"Vi mangler at se, hvordan det går for eksportvirksomhederne, som er vældigt afhængige af, hvad der sker i i udlandet, i for eksempel, USA, Storbritannien, Sydeuropa og Kina," siger han.

Det er dog endnu for tidligt at sige, hvordan det vil gå med coronakrisen, påpeger han. Nordea-chefen baserer blandt andet sin vurdering om, at økonomien er på vej tilbage, på, at storbankens kunder nu bruger deres betalingskort på samme måde som tidligere – efter en nedgang på op imod 40 procent hen over foråret.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere