FinansWatch

Handelsbanken venter en mere aggressiv udbyttepolitik fra Nordea

Nordea aflægger snart regnskabstal for tredje kvartal og afholder dagen efter kapitalmarkeddsdag. Her forventer man i Handelsbanken, at Nordea vil annoncere en udbetalingsprocent på op mod 50-75 pct.

Nordea-topchef Frank Vang-Jensen. Foto: Gregers Tycho/ERH

Når Nordea senere på ugen fremlægger sine tal for tredje kvartal og dagen efter afholder kapitalmarkedsdag, vil investorerne særligt holde fokus på den forventede opdatering af bankens finansielle målsætninger for det kommende år.

Det vurderer Handelsbank i en analyse.

"Således vurderer vi, at ledelsen i Nordea annoncerer en mere aggressiv udbyttepolitik i form af en udbetalingsprocent på op mod 50-75 pct. samt en egenkapitalforrentning på mere end 10 pct. i ultimo 2020," lyder det fra Handelsbanken.

Derudover venter Handelsbanken, at Nordeas nye topchef, Frank Vang-Jensen, vil fremlægge en "detaljeret gennemgang af de på forhånd annoncerede strategiske initiativer."

Det ventes, at Nordea igangsætter flere strategiske initiativer i forhold til at omstrukturere banken, men effekterne af disse ventes først at slå igennem tidligst i 2020 i Handelsbankens optik.

"Hvorfor vi venter, at Nordea fortsat vil opleve et marginpres og en svag toplinjeudvikling i tredje kvartal. Vi vurderer, at Nordea tidligst vil opleve en positiv omsætningsvækst i 2020," lyder det.

Nordea aflægger regnskab for tredje kvartal torsdag. Fredag afholder banken kapitalmarkedsdag i London.

Morgan Stanley ser nordiske banker have negativt indtjeningsmomentum

Danske Bank og Nordea står sammen mod norske banker i strid om kapitalkrav

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere