FinansWatch

Nordea får skåret over 10 pct. af kursmål

Den tyske investeringsbank Berenberg skærer på kursmålet i Nordea.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tyske Berenberg har skåret sit kursmål til for Nordea-aktien, forud for at banken i slutningen af oktober præsenterer regnskab og kommer med en ny strategi.

Kursmålet er nu 80 svenske kr. - hvad der svarer til 55,10 kr. - hvor det før var 90 svenske kr., fremgår det af en ny analyse fra finanshuset.

Berenberg forventer, at Nordea i sin nye strategi vil ændre sin udbyttepolitik og komme med en ny plan for fremtidig overskydende kapital:

"I vores optik vil Nordea sandsynligvis ændre sin udbyttepolitik mod en mindre tyngende payout-baseret ordinær udbyttepolitik og skitsere sin politik for, hvordan der planlægges at håndtere potentiel fremtidig overskydende kapital."

"Banken vil sandsynligvis også skitsere, hvordan den planlæger at dæmme op for svagheden i indtægterne, særligt med fokus på nettorenteindtægterne og mere ambitiøse nedskæringer," skriver analytiker Adam Barrass i analysen.

Han forudser, at investorerne sandsynligvis vil observere Nordea-aktien fra sidelinjen frem til kapitalmarkedsdagen, der finder sted fredag 25. oktober, hvilket er dagen efter, at regnskabet for årets tredje kvartal præsenteres.

Anbefalingen af bankaktien, der fredag steg 3,1 pct. til 48,36 kr., er fortsat "køb".

Italiensk bank løfter kursmål på Nordea

Danske Bank og Nordea står sammen mod norske banker i strid om kapitalkrav

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere