FinansWatch

Aktivistisk investor tilfreds med ny Nordea-boss: "Han er den rette person"

Nordea storaktionær Cevian er meget tilfreds med valget af Frank Vang-Jensen som ny topchef, som den aktivistiske aktionær mener kan realisere bankens forbedringspotentiale.

Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix

Den aktivististiske investor Cevian, der ejer 2,3 pct. af aktierne i banken og derved er den sjettestørste aktionær, i en mail til Bloomberg News.

Storaktionæren har længe været kritisk over for, hvordan Nordea er blevet drevet, men er altså tilfreds med, at det blev Frank Vang-Jensen, der indtil udnævnelsen var landechef for bankens danske aktiviteter, der overtog fra Casper von Koskull.

"Jeg er meget tilfreds med valget af Frank. Han er en meget kompetent bankleder og den rette person til at realisere Nordeas potentiale for forbedring," skriver Christer Gardell, der er partner i Cevian, til Bloomberg News.

"Der er ikke noget "quick fix" til at realisere potentialet, men vi ser et stort potentiale i at forbedre ledelsen af Nordea på både omkostnings- og omsætningssiden. Det er kerneopgaven for Franks ledelseshold," lyder det.

Frank Vang-Jensen blev udpeget i sidste uge, og tirsdag er der sket endnu en ændring i ledelsen, som har sagt farvel til den hidtidige vicekoncernchef og driftsdirektør, Torsten Hagen Jørgensen, da hans stilling afskaffes.

Der er også blevet sagt farvel til Karen Tobiasen, der har været Chief People Officer, hvis erstatning nu jagtes.

I samme ombæring er Jussi Koskinen, der er juridisk chef i banken, midlertidigt blevet udnævnt til vicedirektør i banken.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere