FinansWatch

Nordeas topchef om negative renter til private: Det kan være skadeligt

Økonomisk set kan det give god mening, men det er måske en helt anden måde, man skal anskue problematikken om negative renter til private opsparere på, siger Nordeas koncernchef Casper von Koskull til FinansWatch.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

I den nuværende situation giver det økonomisk god mening, at private bankkunder skal betale penge for at have indlånskroner stående i banken, men spørgsmålet handler om meget mere end bare udregninger, siger Nordeas koncernchef Casper von Koskull til FinansWatch.

"Min personlige holdning er, at negative renter økonomisk giver mening. Men det er et større samfundsmæssigt synspunkt, om privatkunder skal have negative renter for indlånet," siger han, efter at storbanken torsdag morgen aflagde sit halvårsregnskab.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs