FinansWatch

Nordea-formand: Ny topchef skal fokusere på kunderne og toplinjen

Kommende Nordea-chefs hovedopgave bliver fokus på kunderne for at levere den ventede toplinjevækst, siger bestyrelsesformand.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Chris Helgren

Afløseren for Nordea-topchefen Casper von Koskull, der går på pension ved udgangen af 2020, kommer til at skulle have fokus på kunderne for at levere den ventede toplinjevækst.

Det sagde Torbjörn Magnusson, bestyrelsesformand i Nordea, søndag i et interview ifølge Bloomberg News.

I interviewet gav bestyrelsesformanden udtryk for, at et Nordea, der leverer, er "en mere offensiv bank, samt en bank der tager markedsandele og øger sin lønsomhed".

Torbjörn Magnusson skyndte sig dog også at dæmpe forventningerne til den næste topchef ved at sige, at han "ikke forventer dramatisk, hurtig vækst", men at han venter "noget vækst".

I analytikerkorpset deler Antti Saari, analytiker hos OP Group i Finland, vurderingen af, at Nordea skal genvinde markedsandele - og at det gerne skal ske inden for de nøgleområder, der har at gøre med private og virksomheder.

"Den vigtigste opgave bliver at skabe vækstmomentum. Indtægterne er faldet i flere år, og det skal stoppes," sagde Antti Saari søndag ifølge Bloomberg News.

I en pressemeddelelse fortalte Nordea søndag, at bankens bestyrelse har igangsat en proces med at finde en afløser til Casper von Koskull. Når processen er afsluttet, vil den præcise tidsplan for overleveringen blive offentliggjort.

Casper von Koskull, der fylder 60 år i september 2020, har længe set udgangen af 2020 som et naturligt tidspunkt at lade sig pensionere efter en lang og aktiv karriere i bankverdenen.

Panama Papers, stigende omkostninger og fokus på compliance – Nordeas pensionsmodne topchef har haft travlt

Nordea leder både internt og eksternt i jagten på ny topchef

Professor: Lang overdragelse i Nordea risikerer at bremse bankens udvikling

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs