FinansWatch

Nordea bekymret over Bagmandspolitiets hvidvaskressourcer

Der er tilført væsentligt flere ressoucer til hvidvaskbekæmpelsen i Nordea, men i banken frygter man, at myndighederne ikke kan følge med.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Nordea har de seneste år – siden banken i 2015 fik en både på 50 mio. svenske kr. af det svenske finanstilsyn – opgraderet sit forsvar mod hvidvask. Men i banken frygter man, at myndighederne ikke har ressourcer nok til at stoppe de kriminelle. Det skriver Berlingske.

"Nu skulle organisationen på plads. Vi var 430 medarbejdere på området, og 13 måneder senere var vi 1.100 mand i den centrale organisation for bekæmpelse af hvidvask. Nu er vi 1.500. Jeg kan ikke gennemskue Hvidvasksekretariatets arbejdssituation – de har superkompetente folk – men jeg kan have mine bekymringer om, hvorvidt de har ressourcer nok," siger Mikael Bjertrup, chef for operationel bekæmpelse af finansiel kriminalitet i Nordea, til Berlingske.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs