FinansWatch

Nordea udsteder hybrid kernekapital

Den nordiske storbank udsteder hybride kernekapitalinstrumenter for over 8 mia. kr.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Chris Helgren

Nordea udsteder hybrid kernekapitalinstrumenter på 1.250.000.000 dollar, svarende til 8,2 mia. kr.

Det oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

Instrumenterne er uden udløbsdato og har fast rente med rentefastsættelsesdatoer og indeholder en konvertingsklausul, lyder det blandt andet i meddelelsen.

"Instrumenterne udstedes til en tegningskurs på 100 pct. og har en kuponrente på 6,625 pct. frem til den første rentefastsættelsesdato 26. marts 2026, hvorefter renten på ny fastsættes hvert femte år."

"Instrumenterne er uden udløbsdato med en først mulig indfrielsesdato i marts 2026. Hvis Nordeas egentlige kernekapitalprocent (enten individuelt eller konsolideret på koncernniveau) falder til under 5,125, konverteres instrumenterne automatisk til aktier i Nordea. Udstedelsen er led i Nordeas normale kapitalstyring," skriver banken.

Instrumenterne udstedes med henblik på at fastholde Nordeas "stærke kapitalposition" og drage fordel af gunstige markedsforhold.

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs