FinansWatch

Medie: Nykredit-chefer havde ledelsesansvaret for omstridt Nordea-filial

Både Michael Rasmussen og Anders Jensen, højt placerede ledere i Nykredit, havde i deres fælles tid i Nordea ansvaret for den Nordea-filial, som er blevet omdrejningspunkt i en sag om mulig hvidvask.

Foto: Arkiv/Ritzau Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

I store dele af den periode, hvor store mængder mistænkelige transaktioner løb gennem Nordeas Vesterport-filial i København, havde de to tidligere Nordea-chefer Michael Rasmussen og Anders Jensen ledelsesansvaret for filialen. Det skriver Berlingske.

"Det falder selvfølgelig tilbage på dem. Der skelnes mellem et subjektivt ansvar, hvor man selv vidste noget, og et objektivt ansvar, hvor man ikke selv har gjort noget, men har fejlet i at efterspørge information. Det er her, at man ikke kan tillade sig at sige "det vidste jeg ikke" og kunne bruge det som forsvar, når man er topchef," siger Anders Drejer, som er professor i ledelse fra Aalborg Universitet, til Berlingske.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs