FinansWatch

Nordea-topchef: Vi tager hvidvask-beskyldninger alvorligt

Casper von koskull, adm. direktør i Nordea, indrømmer, efter det er kommet frem, at Nordea er involveret i mulig hvidvask for 5 mia. kr., at man i bankerne har været naive og undervurderet kompleksiteten af hvidvask.

Casper von Koskull, adm. direktør i Nordea | Foto: Anders Wiklund/Polfoto/Arkiv

Nordea tager afsløringer af mistænkelige transaktioner, der er foregået mellem 2004 og 2014, meget alvorligt, siger bankens adm. direktør, Casper von Koskull, mandag i et interview med finske YLE TV1 ifølge Bloomberg News.

I interviewet siger topchefen, at bankerne har været naive og tidligere har undervurderet kompleksiteten af hvidvask.

Han påpeger på samme tid, at arbejdet med at bekæmpe hvidvask aldrig er overstået, fordi "kriminelle altid er nogle få skridt foran", og derfor er et bedre samarbejde mellem banker og myndigheder også nødvendigt, ligesom at der kan være brug for et internationalt tilsyn, som overvåger transaktioner på tværs af landegrænser.

Over for Ritzau erkendte Nordea mandag aften, at banken ikke har været dygtig nok til at forebygge hvidvask.

"Vi har sagt det tidligere, og det vil jeg gerne gentage: At vi historisk ikke har været dygtige nok til at forebygge hvidvask, og det er vi utroligt kede af," sagde Nordeas risikochef, Julie Galbo, til Ritzau.

Det var det finske medie YLE, som mandag eftermiddag berettede, at Nordea skal have været involveret i mistænkelige transaktioner for omkring 700 mio. euro.

YLE baserer sin viden på et datalæk, som det har fået adgang til via journalistorganisationen Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Også Berlingske Business har fået adgang til denne viden, og ifølge det danske medie er blandt andet Nordeas filial på Vesterport i København under mistanke for at være blevet brugt til mistænkelige transaktioner

Medie: Nordea har været involveret i mulig hvidvask for cirka 5 mia. kr. 

Nordea erkender: Vi har ikke været dygtige nok 

Nordea: Beskyldninger relaterer sig til allerede kendte oplysninger

Politikere er "dybt bekymrede" over ny Nordea-afsløring

Jeppe Kofod: Det har været et dybt systemisk svigt hos bankerne

Analytiker peger på perspektiv i Nordeas nye hvidvasksag

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs