FinansWatch

Nordea: Kritisk aktionær revser resultaterne

Indtjeningen er alt for lav, lyder det fra Cevian Capital.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nordeas indtjening er "alt for lav". Det siger Christer Gardell fra kapitalfonden Cevian Capital, der sidste år meldte sig på banen som investor i storbanken.

Indtjeningen er "alt for lav", og banken skal "væsentligt optrappe" sin indsats for at forbedre resultaterne, før Cevian bliver tilfreds, skriver Christer Gardell i en mail til Bloomberg News oven på onsdagens årsregnskab fra Nordea.

Cevian fortalte 21. december 2018, at fonden havde opbygget en aktiepost på 2,27 pct. af Nordea, og at den forventede at få plads ind i Nordeas nomineringsudvalg - hvilket skete få uger senere.

Cevian Capital er kendt som en aktiv investor, der kræver forandringer i de virksomheder, den går ind i.

Kapitalfonden har tidligere med stor succes satset på finans- og forsikringssektoren med ejerandele i Skandia, Intrum Justitia, Danske Bank og Swedbank, men har også tjent godt på investeringer uden for sektoren i eksempelvis Volvo og Ericsson.

Aktieposten på 91,96 mio. Nordea-aktier havde en værdi af 5,1 mia. kr., da den blev offentliggjort i december. Siden er Nordea-aktien steget knap 8 pct. - inklusive et løft på cirka 0,5 pct. onsdag efter regnskabet - så posten nu er 5,5 mia. kr. værd.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs