FinansWatch

Analytikere forventer presset toplinje i Nordea

Nordeas regnskab på onsdag kommer formentlig til at vise pres på indtjeningen ifølge estimater fra en række analytikere.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Når Nordea aflægger regnskab for fjerde kvartal onsdag morgen, vil det formentlig vise en fortsat presset toplinje, som også ventes lavere end i samme periode året før.

Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates ser analytikerne for sidste års fjerde kvartal samlede indtægter på 2105 mio. euro. Det vil være omtrent 100 mio. euro højere end samme års tredje kvartal, hvor indtægterne lød på 2016 mio. kr.

Til gengæld ligger forventningen omkring 100 mio. euro under de 2228 mio. euro, som Nordea havde i samlede indtægter i fjerde kvartal forrige år.

"Overordnet set venter vi, at regnskabet fortsat vil bære præg af, at Nordea kæmper med indtjeningen. Således venter vi, at Nordea har haft en svag toplinje i kvartalet primært drevet af en svag markedsaktivitet og handelsindtægter," skriver Handelsbanken i en analyse.

Mens analytikerne ikke har haft de store problemer med at udregne estimater for blandt andet indtægterne i fjerde kvartal, er det en anden historie for bankens indtjening.

Nordeas regnskab kommer nemlig til at være påvirket af mange særlige poster, da der er foretaget nedskrivninger i Rusland og flere salg, herunder af Luminor-ejerandel, Nordea Ejendomme, porteføljer af nedskrevne lån samt ejerandele af Nordea Liv & Pension.

De mange særlige poster har gjort det svært for analytikerne at spå om Nordeas indtjening i både fjerde kvartal og hele 2018, og derfor har det heller ikke været muligt for Ritzau Estimates at skaffe estimater til den del af regnskabet.

I tredje kvartal sidste år tjente Nordea 684 mio. euro efter skat, mens nettooverskuddet lød på 629 mio. euro i fjerde kvartal forrige år.

Forventede nettorenteindtægter: 1077 euro kr. mod 4. kvartal 2017 på 1109 mio. euro.

Forventede nettogebyrindtægter: 737 mio. kr. mod 4. kvartal 2017 på 839 mio. euro.

Forventet samlet indtjening: 2105 mio. euro mod 4. kvartal 2017 på 2228 mio. euro.

Forventede samlede omkostninger: 1342 euro mod 4. kvartal 2017 på 1361 mio. euro.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs