Bertel Haarder: Nordea er smittet af samme bacille som Danske Bank

Venstres mangeårige minister og folketingsmand, Bertel Haarder, forudser i et juleinterview i Fyens Stiftstidende, at skeletterne også snart vil vælte ud af Nordeas skab, sådan som man har set i Danske Bank med hvidvasksagen.
Bertel Haarder (V), medlem af Folketinget og tidligere minster. | Foto: Ritzau Scanpix/Linda Kastrup
Bertel Haarder (V), medlem af Folketinget og tidligere minster. | Foto: Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

I et juleinterview med avisen Danmark vender Venstres grand old man i Folketinget, Bertel Haarder, igen og igen tilbage til hvidvaskskandalen i Danske Bank. Han bebrejder bankens ledelse, og han håber, at den ender med at blive straffet og at tidligere topchef Thomas Borgen vil blive tiltalt. Sker det ikke, så opfordrer han danskerne til at skifte bank.

Også storbanken Nordea bekymrer Bertel Haarder, der tror, at Nordea er smittet af samme bacille som Danske Bank. Da Thomas Funding, politisk redaktør for avisen Danmark, spørger, hvad der får Bertel Haarder til at mene sådan, så forklarer Bertel Haarder, at han ved et arrangement hos PFA Pension har hørt Nordeas formand, Björn Wahlroos, forklare, at "de 20 pct. altid har levet højt på de 80 pct., som er idioter".

"Han var leder af den bank, som hele hvidvasksagen udspringer af. Og når kaptajnen drikker, er der også stor sandsynlighed for, at besætningen drikker," siger Bertel Haarder i juleinterviewet, der i Fyens Stiftidende og Jyske Vestkysten er bragt under overskriften: "Der er møl i moralen".

I interviewet advarer Bertel Haarder om, at grådighed og mangel på patriotisme i erhvervslivet risikerer at gøre Danmark mindre frit.

Det er ikke første gang, Bertel Haarder langer ud efter Nordea og Björn Wahlroos' moral. Det gjorde han blandt andet i 2016 i forbindelse Nordeas rolle sagerne om OW Bunker og i Panama-papers.

Estisk statsanklager forventer flere mistænkte Danske Bank-ansatte 

Medie: Bertel Haarder har længe haft lyst til at kritisere Nordea 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også