FinansWatch

Medie: Selskab med tråde til Putin vaskede penge hvide i dansk Nordea-filial

Et panamansk selskab med forbindelse til nær ven af den russiske præsident Putin har overført store beløb til firma med konto i dansk Nordea-filial, skriver Finans.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

I 2012 blev der sendt penge fra et panamansk selskab med tråde til kredsen tæt på den russiske præsident Vladimir Putin til en konto i Nordeas filial for velhavende udlændinge på Vesterbro i København. Det skriver Finans på baggrund af materiale fra politianmeldelse af Nordea foretaget af hvidvaskjægeren Bill Browder til bagmandspolitiet.

Ifølge mediet kom pengene - 78 mio. kr. - fra et selskab kaldet Dino Capital, som har forbindelser til Sergej Roldugin, som er en af præsidentens venner. Pengene blev sendt til et andet udenlandsk selskab, som angiveligt ikke skulle have større forretning i Danmark, og som er registreret på De Britiske Jomfruøer. Selskabet sendte også penge den anden vej, skriver Finans - fra 2010-2013 blev det til 211 mio. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs