FinansWatch

Nordeas børshul blev lukket i 2015 efter frygt for misbrug

I 2015 satte en lovændring en stopper for det hul i børsreglerne, som Nordea havde brugt til at hjælpe kunder med at undgå at skulle flage, når deres ejerandel passerede en 5 procentpoint grænse. Det skriver Børsen.

Foto: PR

Nordea tilbød i slutningen af 00'erne kunder, at de kunne undgå, at flage, når deres ejerandel i et børsnoteret selskab passerede en 5 procentpoint grænse. Det skete ved hjælp af finansielle instrumenter. Men i 2015 blev loven ændret, så ejerskabet af derivater i dag skal tælles med. Det skriver Børsen.

"Hvis det underliggende produkt til et derivat er en aktie, skal ejerskabet af derivatet i dag medtælles ved opgørelsen af positionen," oplyser Finanstilsynet i en mail til Børsen med henvisning til lovgivning fra 2015.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs