Medie: Vesterbro-filial i centrum for anklager mod Nordea

Nordeas filial på Vesterbrogade i København står centralt i beskyldningerne om hvidvask mod banken. Det skriver Finans, som har fået adgang til fortrolige dokumenter.
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

En filial på Vesterbro står centralt i anklagerne om hvidvask i den danske del af Nordea. Det skriver Finans, som har fået adgang til fortrolige dokumenter, der viser, at hovedparten af de mistænkelige konti er tilknyttet en fillial på Vesterbrogade i København.

Ifølge anklagerne er knap 1 mia. kr. blevet hvidvasket i Nordea Danmark via 332 konti, som tilhører rige, udenlandske kunder fra især Rusland. Heraf hører 328 kontinumre til banken på Vesterbro. Alle transaktionerne er meldt til SØIK.

"Det lugter af hvidvask. Der er meget stor risiko for, at Nordea kan være blevet brugt til hvidvask. Disse kunder har så høj risiko, at de nærmest sprænger skalaen. Det kræver helt ekstraordinære stærke antihvidvaskprocedurer at beskytte sig som bank i disse tilfælde," siger hvidvaskekspert Jakob Dedenroth Bernhoft til Finans.

Det fortrolige materiale, som Finans har fået adgang til, knytter sig til den politianmeldelse, som hvidvaskjæger og hedgefondejer Bill Browder har afleveret til myndighederne i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Medie: Nordea ramt af ny udbyttesag i Schweiz

Nordea-topchef: "Vi bliver banket som konsekvens af den bank, vi var" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også