FinansWatch

Nordea står uden forklaring på kontroversielle udbyttehandler via Nykredit

Hos storbanken Nordea er man i dag ked af, at man i 2008 foretog kontroversielle handler vedrørende udbytteskat i Schweiz gennem en fond i Nykredit, fortæller risikochef Julie Galbo. Hvorfor banken gjorde det, kan den til gengæld ikke svare på.

Julie Galbo | Foto: PR

Nordea kan ikke forklare, hvorfor banken i 2008 investerede 17 mia. kr. i en til lejligheden oprettet fond hos Nykredit som led i kontroversielle handler med schweiziske aktier omkring udbyttetidspunktet. Men banken kan med sikkerhed sige, at man er ked af, at man gjorde det, og at man i dag ikke kunne finde på det samme. Det skriver Børsen.

Avisen har talt med bankens risikochef, Julie Galbo, som fortæller, at hun ikke kan svare på, hvorfor banken brugte Nykredit-fonden og foretog handlerne, der grundlæggende går ud på, at banken overtog aktier fra skattepligtige i Schweiz, gjorde krav om skatterefusion hos myndighederne og efterfølgende sendte aktierne tilbage til de tidligere ejere. Det skyldes, at de ansvarlige chefer har forladt banken, fortæller hun.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs