FinansWatch

Nordea-CEO: Resultat er sæsonmæssigt påvirket og ikke strukturelt

Nordeas topchef, Casper von Koskull, er utilfreds med onsdagens kvartalsregnskab, men ikke "alarmeret."

Nordeas topchef, Casper von Koskull | Foto: Anders Wiklund/Polfoto/Arkiv

Selv om Nordeas topchef, Casper von Koskull, ikke er tilfreds med udviklingen i resultaterne i tredje kvartal, er han ikke alarmeret.

Det siger han på en præsentation af regnskabet i Helsinki, hvor hovedsædet nu ligger.

"Jeg er ikke tilfreds med resultatet, men det er sæsonmæssigt påvirket og ikke strukturelt. Jeg er derfor ikke alarmeret," siger han.

Tredje kvartal dækker sommerferien, hvor handelsomfanget og virksomhedshandler og aktivitet hos kunderne generelt er mindre end i de andre kvartaler i året.

Casper von Koskull fremhæver, at grunden til nedgangen i gebyrer og provisioner primært ligger i manglende virksomhedshandler, mens nedgangen i handelsindtægter skyldes finansmarkederne nervøsitet.

Nordeas nettogebyrindtægter og provisioner var 38 mio. euro under niveauet i samme kvartal 2017 og 73 mio. euro under det ventede ifølge estimater fra Ritzau Estimates. Handelsindtægterne blev 264 mio. euro - knap 100 mio. euro under indtægterne samme tid året før, og cirka 60 mio. euro under det, som analytikerne ventede.

Med den brede pensel er det forklaringen på, at bundlinjen i Nordea falder fra 832 mio. euro til 715 mio. euro.

Der er blevet markant færre ansatte i Nordeas danske afdeling for privatkunder

Nordea skuffer markant i tredje kvartal

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs