FinansWatch

Nordea lukkede international afdeling efter talrige mistænkelige transaktioner

Efter en markant stigning i mistænkelige transaktioner valgte Nordea at lukke hele sin internationale afdeling i København, fortæller risikochef Julie Galbo til Finans.

Nordeas risikochef Julie Galbo | Foto: Niels Hougaard

Finans beskriver mandag baggrund af oplysninger fra Bagmandspolitiet en sag på, hvor et selskab skulle have hvidvasket 322 mio. kr. via Nordeas tidligere internationale afdeling, som lå i bankens filial på Vesterbro i København. Det skulle være sket fra 2010-2013. I 2014 valgte banken af lukke afdelingen efter mange indberetninger om mistænkelige transaktioner, siger bankens risikochef, Julie Galbo, til Finans.

Hun vil ikke kommentere på den konkrete sag, men siger, at Nordea har undersøgt transaktioner foretaget filialens internationale kunder. Den viste, at banken havde lavet de indberetninger til myndighederne, som den er forpligtet til i henhold til hvidvaskloven. Fortsatte kunderne deres aktiviteter, valgte banken at lukke dem, "hvis vi ikke var komfortable med deres aktiviteter," siger Galbo.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs