FinansWatch

Nordea: Hovedsædet er nu officielt i Finland

Storbanken har mandag officielt sin hjemmeadresse i Finland.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Fra idag, mandag, har den nordiske storbank Nordea officielt sin hjemmeadresse i Finland, da flytningen af hovedsædet fra Stockholm til Helsinki er blevet endeligt gennemført.

Det fremgår af en meddelelse mandag morgen.

Med flytningen til Finland er Nordea også trådt ind i den europæiske bankunion, hvor håbet er mere rimelige krav til blandt andet kapitalpolstringen i banken. Netop kravene fra de svenske myndigheder var hovedårsagen til flytningen af hovedsædet.

"Nordea er en af de største og stærkeste banker i Europa. Flytningen til bankunionen er et vigtigt strategisk skridt i vores transformation og sikrer banken fair, stabile og forudsigelige reguleringsvilkår på linje med de europæiske konkurrenters," siger Casper von Koskull, der er administrerende direktør hos Nordea, i meddelelsen.

"Flytningen varetager kundernes, aktionærernes og medarbejdernes interesser og giver os den bedst mulige platform til at vokse og udvikle vores serviceydelser, så vi kan realisere vores kundevision," fortsætter topchefen.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs