FinansWatch

Næsten 39 udbyttemilliarder på vej fra C25-selskaber

Udbyttebetalinger for næsten 39 mia. kr. er på vej fra de danske C25-selskaber. Næsten halvdelen af beløbet kommer fra to selskaber. Det skriver Børsen.

I løbet af marts og april vil selskaberne i eliteindekset C25 udbetalt udbytter for næsten 39 mia. kr. Det skriver Børsen.

Selvom aktien i teorien skulle falde lige så meget som udbyttet per aktie, når disse udbetales, så sker det sjældent.

"Empirisk er det nogenlunde veldokumenteret, at udbytter ikke altid afsætter sig 100 pct. i prisen. I teorien skulle prisen tilpasse sig 1:1, men det gør den ikke altid. Aktien falder ikke altid så meget som udbyttet," siger chefstrateg Philip Jagd i Nordea.

Ifølge en anden artikel i Børsen udbetaler Nordea det største procentvise udbytte set i forhold til aktiens lukkekurs på sidste handelsdag i 2017, nemlig 6,7 pct. Men Novo Nordisk udbetaler det største beløb, nemlig 9,5 mia. kr. efterfulgt af Danske Bank med 9,4 mia. kr. Disse to selskaber står alene for næsten halvdelen af de samlede udbyttebetalinger i marts og april fra C25-selskaberne.

Danske Bank sender 9,4 mia. kr. i aktionærernes lommer

Feltet af danske eliteaktier udvides efter markant fremgang

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere