FinansWatch

Næsten 39 udbyttemilliarder på vej fra C25-selskaber

Udbyttebetalinger for næsten 39 mia. kr. er på vej fra de danske C25-selskaber. Næsten halvdelen af beløbet kommer fra to selskaber. Det skriver Børsen.

I løbet af marts og april vil selskaberne i eliteindekset C25 udbetalt udbytter for næsten 39 mia. kr. Det skriver Børsen.

Selvom aktien i teorien skulle falde lige så meget som udbyttet per aktie, når disse udbetales, så sker det sjældent.

"Empirisk er det nogenlunde veldokumenteret, at udbytter ikke altid afsætter sig 100 pct. i prisen. I teorien skulle prisen tilpasse sig 1:1, men det gør den ikke altid. Aktien falder ikke altid så meget som udbyttet," siger chefstrateg Philip Jagd i Nordea.

Ifølge en anden artikel i Børsen udbetaler Nordea det største procentvise udbytte set i forhold til aktiens lukkekurs på sidste handelsdag i 2017, nemlig 6,7 pct. Men Novo Nordisk udbetaler det største beløb, nemlig 9,5 mia. kr. efterfulgt af Danske Bank med 9,4 mia. kr. Disse to selskaber står alene for næsten halvdelen af de samlede udbyttebetalinger i marts og april fra C25-selskaberne.

Danske Bank sender 9,4 mia. kr. i aktionærernes lommer

Feltet af danske eliteaktier udvides efter markant fremgang

Forsiden lige nu

Briterne vil både blæse og have mel i munden efter brexit

Nyhedsanalyse: Storbritanniens forslag til en aftale med EU efter brexit vil være godt nyt for fødevarevirksomheder og handels- og produktionsvirksomheder, mens service- og finansvirksomheder kan blive klemt. Parterne står dog stadig langt fra hinanden, skriver Watch Mediers EU-korrespondent.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere