FinansWatch

31.000 Nordea-ansatte får forbud mod at købe bitcoins

Fra 28. februar må Nordea-ansatte ikke købe bitcoins og andre kryptovalutaer, oplyser Nordea til Finans.dk.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Den nordiske storbank Nordea forbyder samtlige 31.000 ansatte at købe bitcoins og andre kryptovalutaer. Det skriver flere medier.

"Det er så ureguleret et marked, og vi er bange for, at medarbejderne uden at vide det havner i en situation, som er uetisk eller direkte kriminel," siger Stine Green Paulsen, fungerende pressechef i Nordea, til Finans.dk.

Reglerne blev annonceret for bankens ansatte mandag. De træder i kraft 28. februar. Ansatte, der allerede har købt kryptovalutaer, tvinges dog ikke til at sælge, oplyser pressechefen til Finans.dk.

Fredag meddelte Nordea ifølge det norske medie e24.no, at nogle tusinde ansatte i en afdeling for storkunder var blevet underlagt et forbud mod kryptovalutaer.

Bitcoin rammer 10.000 dollar og er stort set halveret i værdi

Nye krav på vej til kryptobørser

Forsiden lige nu

Danske Bank dropper støtte til Pride-festival - mangler opbakning fra ansatte

Modsat tidligere år er Danmarks største bank ikke på sponsorlisten til Copenhagen Pride. Medarbejderne har ikke bakket tilstrækkeligt op i år, og derfor er pengene blevet i kassen, lyder forklaringen. Hos Nykredit handler selskabets sponsorat om at sende et signal om mangfoldighed til alle danskere (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere