FinansWatch

Svensk medie beskylder Nordea-topchef for halve sandheder

Svenska Dagbladet beskylder Nordeas topchef, Christian Clausen, for at komme med halve sandheder og ufuldstændig information i sagen om hans omdiskuterede luksuslejlighed.

Foto: SANNE VILS AXELSEN

Nordea-chefen, Christian Clausen, og bankens bestyrelse er kommet med halve sandheder i sagen om den luksuslejlighed, han af banken har fået stillet til rådighed i Stockholm.

Sådan lyder anklagerne fra den Svenska Dagbladet, efter bankens bestyrelse og Christian Clausen selv har givet udtryk for, at han han i alle årene som topchef har haft en bolig i København, som han selv betaler for.

”Aftalen er – og har været siden jeg blev adm. direktør for Nordea – at jeg har en bolig i København. Derfor er en del af min kontrakt som adm. direktør, at jeg har en bolig i Sverige,” har topchefen sagt til avisen.

Topchef aviser

Men ifølge avisen solgte topchefen i 2007, samme år som han blev adm. direktør i Nordea, sin bolig i København, hvilket bekræftes af bankens presseafdeling, og fra 2007 og frem til april i år har han haft en lejlighed i Hellerup, som Nordea har stillet til rådighed.

Nordeas kommunikationsdirektør Jan Larsson medgiver at Christian Clausen kunne have udtrykt sig klarere. Selv siger Christian Clausen i en mail til avisen.

”Jeg har selvfølgelig ikke mørkelagt, at jeg har haft en lejlighed i København. Vi har aldrig haft nogen lejlighed til at holde det hemmeligt – det er en del af den aftale, som jeg blev tilbudt, da jeg takkede ja til at blive adm. direktør,” skriver han i en mail.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs